4 nov. 2012

Rectificare :)


Hmm…au trecut deja câteva săptămâni de facultate și încă nu am putut să-mi formez o părere clară despre viața de student. Încă mă derutează ritmul acesta alert cu care a trebuit să mă obișuiesc din mers. Și aș putea să dau și un exemplu în acest sens: cursul de Limba franceză contemporană. Faptul că profesoara ne-a vorbit doar în limba franceză mi s-a părut destul de normal, mai ales că înțelegeam tot ce ne vorbea. Însă momentul în care ne-a cerut să notăm ceea ce ne spune am rămas vre-un minut șocată cu pixul suspendat în aer. Presupun că așteptam să scrie pe tablă cuvânt cu cuvânt la fel ca în liceu. Dar surpriză, profesoarei i se părea ceva absolut normal așa că m-am trezit din soc și m-am apucat să notez, evident cu multe greșeli gramaticale și ortografice, dar a fost doar primul curs și sunt aici să învăț. Deci presupun că dicționarul român-francez îmi va deveni un foarte bun prieten sau mai bine zis “Biblie”.
Dar ce să mai spun de cursul de română veche care mi se pare inutil... și de parcă nu era de ajuns că încă nu știu cu ce se mănâncă, pentru săptămâna viitoare trebuie să concep o fișă de lectură pentru o carte care are secole vechime. Trebuie să mai amintesc că limbajul e indescifrabil?
Touși, ca să nu credeți că sunt o fițoasă și nu îmi convine nimic, există și un curs pe care îl ador și la care sunt foarte atentă și anume cel de etnografie și folclor. Poate multora li se pare plictisitor și neinteresant având în vedere că tratează subiecte legate de folclor și tradiții, însă tocmai acest lucru mi se pare interesant. E ca și cum ai afla  istoria  poporului român și ai descifra nuanțele care stau în spatele fiecărei tradiții. Acest lucru mi se pare de asemenea foarte important pentru fiecare locuitor al acestei țări.
O singură concluzie am putut trage până acum, și anume că dacă până de curând auzisem păreri nefavorabile cu privire la facultățile din acest oraș, acum sunt convinsă că toți acei oameni s-au înșelat .E o faculatate serioasă, cu profesori serioși și de ce nu, cu studenți serioși.


-Katy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu